SELAMAT DATANG KE LAMAN Agrohias.blogspot.com

Tanah pertanian yang luas saujana mata memandang tidak akan mendatangkan manafaat sekiranya tidak diurus dengan baik, sebaliknya kawasan persekitaran rumah yang sempit dan terhad boleh memberikan pulangan sekiranya diurus dengan betul.Disamping sebagai sudut rekreasi dan santai, persekitaran rumah juga dapat menghasilkan keperluan harian seperti sayuran dan buahan segar sekiranya ada usaha dan kemahuan.Blog ini dibangunkan khusus untuk berkongsi idea dan pengalaman rakan yang meminati bidang agro sama ada sebagai tanaman hiasan, sara diri atau komersial. Juga sebagai medan mempromosikan teknik berkaitan agro dan hasil yang diusahakan.Semoga ruangan ini memberi manafaat kepada kita semua- Budr® Agrohias.blogspot.com

Selasa, 25 Oktober 2016

Pokok Tin Vriety Iraqi

Sudah lama tidak "mengupdate" blog ini. Tidak bermakna aktiviti agro terhenti. Ketika ini saya masih  berkongsi minat dengan rakan-rakan tentang hobi ini. Terkini saya paparkan pokok tin saya dari Vriety Iraqi yang sudah hampir berbuah.
Pokok ini saya perolehi daripada Pengurus Pokok Tin Sri Besout, En. Ismail. Aktiviti mereka bileh dilayari melalui link http://projektinsksribesout.blogspot.my/. Beliau bermurah hati berkongsi Vriety dengan saya.Menurut En.Ismail keistimewaan tin jenis ini amat aktif mengeluarkan buah. Rasanya juga agak enak. Harga pasaran untuk vriety ini sekitar RM 300 dan keatas mengikut saiz.Tiada ulasan:

Catat Ulasan

nuffnang