SELAMAT DATANG KE LAMAN Agrohias.blogspot.com

Tanah pertanian yang luas saujana mata memandang tidak akan mendatangkan manafaat sekiranya tidak diurus dengan baik, sebaliknya kawasan persekitaran rumah yang sempit dan terhad boleh memberikan pulangan sekiranya diurus dengan betul.Disamping sebagai sudut rekreasi dan santai, persekitaran rumah juga dapat menghasilkan keperluan harian seperti sayuran dan buahan segar sekiranya ada usaha dan kemahuan.Blog ini dibangunkan khusus untuk berkongsi idea dan pengalaman rakan yang meminati bidang agro sama ada sebagai tanaman hiasan, sara diri atau komersial. Juga sebagai medan mempromosikan teknik berkaitan agro dan hasil yang diusahakan.Semoga ruangan ini memberi manafaat kepada kita semua- Budr® Agrohias.blogspot.com

Rabu, 3 Oktober 2018

Tuaian Hasil Ternak Lebah Kelulut

Saya paparkan sebahagian hasil yang dituai daripada hobi sampingan, menternak kelulut. Biarpun hasilnya tidak seberapa namun terasa kepuasannya. Titik peluh dan perbelanjaan yang dikeluarkan memberikan pulangan dan yang paling mengujakan apabila melihat aliran trafik kloni kelulut keluar masuk ke dalam log dan giat melakukan tugasan masing-masing.

Sehingga kini, saya baharu memperolehi hasil daripada penternakan kelulut Trigona Itama dan Trigona Binghami sahaja. Jenis-jenis lain masih belum menampakkan hasil. Mungkin faktor persekitaran atau kloni yang tidak kuat.
Hak Cipta Terpelihara - Tokanpuakajoran 2018.

1 ulasan:

  1. kat mana nak dapatkan madu kelulut? saya sharekan artikel pasal bitcoin

    https://tebumanis78.blogspot.com/2018/10/cara-mudah-dapatkan-dapatkan-duit.html

    do free visit my blog

    BalasPadam

nuffnang