SELAMAT DATANG KE LAMAN Agrohias.blogspot.com

Tanah pertanian yang luas saujana mata memandang tidak akan mendatangkan manafaat sekiranya tidak diurus dengan baik, sebaliknya kawasan persekitaran rumah yang sempit dan terhad boleh memberikan pulangan sekiranya diurus dengan betul.Disamping sebagai sudut rekreasi dan santai, persekitaran rumah juga dapat menghasilkan keperluan harian seperti sayuran dan buahan segar sekiranya ada usaha dan kemahuan.Blog ini dibangunkan khusus untuk berkongsi idea dan pengalaman rakan yang meminati bidang agro sama ada sebagai tanaman hiasan, sara diri atau komersial. Juga sebagai medan mempromosikan teknik berkaitan agro dan hasil yang diusahakan.Semoga ruangan ini memberi manafaat kepada kita semua- Budr® Agrohias.blogspot.com

Khamis, 6 Mei 2010

Anggur Berbunga Lagi

Berbunga lagi setelah dipangkas seminggu yang lalu. Begitulah rutinnya, pokok anggur perlu dipangkas untuk mendapatkan tunas dan bunga baru.Pucuk dan bunga yang berusia seminggu.

Buah muda.
Mulai masak beberapa minggu kemudian.

Lokasi:F10, Felda Besout 2.(Rumah saya)

2 ulasan:

  1. Pokok Anggur kena letak tempat panas ke? Patutla tak cergas, rupa2nya kena potong selalu. Ingatkan tak cukup baja.

    BalasPadam
  2. x kisah samada panas atau teduh...saya pun dulu x tahu pabila daun dah banyak sya cantas...tngok2 dah berbunga...dr itu sya mula pangkas n alhamdllah sampai skrg x brhnti berbuah...dah 5 tahun dah...bajapun kna ltak juga.

    BalasPadam

nuffnang