SELAMAT DATANG KE LAMAN Agrohias.blogspot.com

Tanah pertanian yang luas saujana mata memandang tidak akan mendatangkan manafaat sekiranya tidak diurus dengan baik, sebaliknya kawasan persekitaran rumah yang sempit dan terhad boleh memberikan pulangan sekiranya diurus dengan betul.Disamping sebagai sudut rekreasi dan santai, persekitaran rumah juga dapat menghasilkan keperluan harian seperti sayuran dan buahan segar sekiranya ada usaha dan kemahuan.Blog ini dibangunkan khusus untuk berkongsi idea dan pengalaman rakan yang meminati bidang agro sama ada sebagai tanaman hiasan, sara diri atau komersial. Juga sebagai medan mempromosikan teknik berkaitan agro dan hasil yang diusahakan.Semoga ruangan ini memberi manafaat kepada kita semua- Budr® Agrohias.blogspot.com

Jumaat, 7 Mei 2010

Jamuan di Pagi Jumaat

Budaya orang melayu yang harus dipertahankan. Apabila beroleh sesuatu hajat atau impian termakbul mereka tidak lokek untuk mengadakan jamuan atau kenduri kesyukuran sambil berdoa. Begitu jugalah halnya dengan salah seorang warga pentadbiran kami. Mengadakan jamuan kesyukuran pada pagi tadi.

Menariknya hidangan ini diserikan dengan ulam-ulaman yang terdapat di persekitaran tempat kerja kami. Bermacam ulam disajikan seperti timun, bebuas, mata itik, serai kayu, beluntas, cabang tiga serta sabung nyawa.


Tiada ulasan:

Catat Komen

nuffnang